Czy mi się zdaje, czy ten temat byl poruszany? Nie ma uplodu ostatniego odcinka? Wydaje mi się, że został dodany już dawno, ale mogę coś mylic (tytuły, odcinki)
code. formalnie to brakuje 2 odcinków OVA z tego anime (jest 10 na stronie a wyemitowano 12 odcinków)
Akiro. Był poruszany wątek ale odnośnie podst odcinków (na stronie początkowo zamieszczone było jedynie 10 odcinków OVA; później dodano podstawową 12).
Jestem jak najbardziej za dodaniem brakujących 2 odcinków serii
Wampirek
do tej pory na wikipedii jest 12 odcinków ale na stronie jest odcinek ova 00 i ostatni odcinek 10 czyli razem 11 odcinków czyli brakuje ostatniego
pozdrawiam
SpoilerI am the bone of my sword.
Steel is my body, and fire is my blood.
I have created over a thousand blades.
Unknown to death.
Nor known to life.
Have withstood pain to create many weapons.
Yet, those hands will never hold anything.
So as I pray, "Unlimited Blade Works."
Może dlatego, że rzadko się zdarza numercja od "00" (drugi przykład, jest tak w Nisekoi S2). Jednak pamięć, nie do końca stracona (coś w głowie zostało ) A jednak brakuje ostatniego odcinka... Jakoś dziwnie, że ma się świadomość ukończenie serii, a potem deja vu. Więc dlatego skojarzyłem z poprzednim postem... Chinczycy to odrazu takie coś przetłumaczą . No to oczekiwanie na tłumaczenie (uzbroic sie w cierpliwość)
P.S Jak zaczynałem oglądać te dwie serie. Miałem problem, jakoś się zakręciłem. Bo OVA była pierwsza od TV, a że jeszcze zmyliło mnie to, przez czytanie komentarzy na angolach... Kłócili się która było pierwsze... Na szczęście ten problem mam już z głowy... Koniec posta
Nom. Rzadko się zdarza. Obstawiam, że osoba, która tłumaczyła te OVY zamieściła na torrentach (czy skąd się tamte rzeczy bierze) w takiej numeracji a uploader ponazywał je tak samo. Niby żadna różnica (w praktyce) ale zdarzają się też serie, w których emitowane są tzw. "prologi" czyli odcinki "00" przykładowo "Saenai Heroine no Sodate-kata" czy nowa produkcja jak "God Eater" (tutaj też się zaczyna emisja [jak zauważyłem] od "jakiegoś" prologu).
Niby niewielka różnica ale dla mniej zorientowanych może być równie dobrze ważna. Bo ktoś może pomyśleć, że tutaj też jest coś w rodzaju "prologu" i nadal brakuje jakiegoś odcinka (ostatni odcinek będzie miał numerację 11 a nie 12 jakby nie patrzeć). Jedni załapią, że odcinki źle zostały ponumerowane a inni będą się dopytywać na forum dlaczego jest taka a nie inna numeracja. W końcu ja też nie zauważyłem, że pierwszy odcinek ma numer "00" a nie "01" :/
Ps: Fajnie by było gdyby się pojawił ten ostatni odcinek OVY, i fajnie by było (wiem, że to nie ten dział na taką prośbę [post w "pytaniach/problemach" jest już zamknięty więc nic napisać nie mogę]) gdyby odcinek, który zostanie dodany był oznaczony właściwie (odcinek 12) razem z całą resztą