11-10-2015, 09:21 PM
Luźny temacik, właśnie teraz postanowiłem jeszcze raz obejrzeć sobie Bleacha, bo tak
A wy? Oglądacie coś jeszcze raz?

11-10-2015, 09:21 PM
Luźny temacik, właśnie teraz postanowiłem jeszcze raz obejrzeć sobie Bleacha, bo tak
![]()
Zdarza się jak najdzie mnie na tą serię, albo po prostu coś mi z niej wyleciało. Mimo to rewatchów mam mało..no i to tytuły które ja osobiście uważam za dobre...ale też zwykle nie na poziomie Masterpiece (bałbym się rewatchować Berserka czy Steins;Gate...bo mógłbym sobie wrażenie zepsuć...chodź są też od tego wyjątki)
![]() ''This is a story of yourself. Just hold on tight to your memories. Don't say good bye to your own light.''~Resonant World "For the darkness has passed and the legend yet grows. You'll know, You'll know the Rogolon's come"~Szyszok
Koko kara saki wa, ore no kenka da!
Najczęściej oglądam filmy studia Ghibli po kilka razy, bo je uwielbiam ;3
Oprócz tego jest kilka serii, które dostały ode mnie porządnego kata, szczególnie Nana, którą widziałam 14 razy, dalej jest pierwsza seria Naruto, widziana przeze mnie spokojnie 3 razy. Dragon Ball widziałam 2 razy, i również pierwsze 300 odcinków One Piece obejrzałam ponownie. No i są też takie tytuły do których lubie po prostu wracać, na czele z widzianym przeze mnie 8 razy Death Note, przez Shiki obejrzane 4 razy, po Shingeki No kyojin, które widziałam chyba z pięć razy. No i jeszcze by się troche tego znalazło. Także, ja totalnie uwlbiam oglądać anime ponownie;)
11-10-2015, 11:16 PM
Przyznaję się do wielokrotnego rewatcha serii:
Boku wa Tomodachi ga Sukunai I mowa tu o obu sezonach tego anime. Sam nie wiem dlaczego po tylu powtórkach mi się nie znudziło ![]() - Bokura wa Minna Kawaisou - High School Dx D (I i II sezon) W sumie to kiedyś odbyłem taki połowiczny rewatch serii Sakura Trick. Spowodowane było to tym, że w temacie "Zgadnij anime po cytacie" bardzo długo trzymałem zagadkę sypiąc tymi cytatami strasznie. Wiązało się to z tym, że trzeba było odpowiednie fragmenty wyszukać i własnie wtedy prawie wszystkie odcinki przejrzałem ![]()
11-10-2015, 11:18 PM
W niektórych seriach lubię sobie walkę albo jakiś śmieszny moment obejrzeć, a jeśli chodzi o całe anime to Sakurasou obejrzałem jakieś 8 razy.
11-11-2015, 06:21 PM
Ja obejrzałem
- Fairy tail x 3 (wszystkie odcinki, a walkę Natsu and Gajeel vs Sting and Rogue widziałem na pewno ponad 10 razy) - HunterxHunter x 2 - ben-to - po piątym przestałem liczyć - Kuroko no basket wszystkie sezony obejrzałem po 3 razy - Zero no Tsukaima - wszystkie sezony z 3 razy to na pewno a może i więcej Widziałem też kilka krótszych serii po 2-3 razy ale nie chce mi się tu ich wszystkich wymieniać
11-11-2015, 07:33 PM
Nie rewatchuję nigdy, bo boję się sobie popsuć dobre wrażenie.
11-11-2015, 08:29 PM
Pamiętam, że kiedyś rewatchowałem sobie jedno anime. Jedno, jedyne anime... i nie pamiętam jakie to było D:
05-17-2016, 12:09 AM
Zdarza mi się w przypadku anime, które z jakichś powodów uznam za wyjątkowe. Jak to klasyk kiedyś powiedział, najbardziej lubimy oglądać te filmy, które już widzieliśmy.
Code Geass oglądałem chyba 4 razy, bo dla mnie jest to epopeja gatunkowa. Ma rozmach, jakiego nie powstydziłoby się HBO. Właściwie moim największym marzeniem jest, żeby powstał kilkusezonowy serial na podstawie CG. Przy właściwym podejściu do tematu to mógłby być hit na miarę Gry o Tron. ^^ Clannad, bo wywarł na mnie gigantyczne wrażenie, a poza tym chciałem się przekonać, czy pierwszy sezon faktycznie przynudza, czy może tylko mi się zdawało. Shinsekai Yori, bo to najgłębsze anime, jakie widziałem, do tego z najbardziej powalającym zakończeniem, jakie widziałem. Akame ga Kill i Shingeki no Kyojin, mimo że niczym się wielkim nie wyróżniają, ale były po prostu przyjemne w odbiorze i ciągnęło mnie do nich po jakimś czasie.
05-27-2016, 04:34 AM
Od czasu do czasu zdarza mi się mi się oglądać jakiś tytuł ponownie. Tytułu żadnego nie podam, ponieważ lista mogłaby być trochę długa
![]() Powodem mogłaby być również chęć znalezienia czegoś do obejrzenia (w ramach oczekiwania na dokończenie uploadu jakiś pozycji, które nie zostały jeszcze zakończone) - "zostały do obejrzenia tylko "niedokończone" anime, więc obejrzę sobie jakiś tytuł ponownie" czy coś tym guście. No albo zwyczajnie chęć obejrzenia ponownie jakiegoś tytułu, bo mi się bardzo podobał więc obejrzę sobie go ponownie ![]() Powody mogą być różne, ale fakt jest taki, że przyjemnie jest czasem oglądać "polubione" anime ![]() ![]() Ps: Tak jak teraz to zdanie napisałem, przypomniał mi się przypadek z Naruto. Zacząłem oglądać to anime w telewizji lecz przestano je emitować gdzieś po 46 odcinku (walka Naruto - Kiba). Nie znałem wtedy jeszcze stron tego typu jak anime-odcinki więc anime "poszło w zapomnienie". Po jakimś czasie (2 lata czy coś) przypadkowo natrafiłem na stronę (która ostatnio zbiera od was negatywne noty), która udostępniała anime. I wróciłem do oglądania anime (Naruto również). Już nawet nie pamiętam miny jaką miałem, gdy dowiedziałem się o Shippuudenie. Ze dwa bite miechy zajęło nadgonienie anime niemalże od początku (46 epków to w sumie nie aż tak wiele wtedy było). Oglądam Naruto nadal (choć zaczyna mi się to dłużyć przez te wszystkie fillery) i oczekuję końca anime (bez obrazy dla fanów). Fajnie jest oczywiście oglądać tasiemce ale po jakimś czasie wszystko zaczyna wyglądać tak samo (można by rzec, że jedynie wróg się zmienia ale reszta jest identyczna - ten sam schemat [nowy wróg, bohater się wzmacnia i go pokonuje itp.]). Każde anime powinno się w jakimś momencie kończyć, żeby fani mogli by go dobrze wspominać ![]()
07-19-2016, 10:22 PM
Ja w ogóle nie oglądam anime ponownie lecz mam chęć powtórzenia Bleach'a xd
Memento mori
|
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Czy oglądacie anime na TV przez smart tv | 4 | 639 |
02-20-2016, 12:20 AM Last Post: |