12-30-2015, 08:38 PM
Znacie anime typu Akame Ga kill!,Guility Crown,SAO ? Jak tak byłbym wdzięczny jeżeli ktoś by napisał ^^
![[Obrazek: LxOgRPH.gif?2]](https://i.imgur.com/LxOgRPH.gif?2)
12-30-2015, 08:38 PM
Znacie anime typu Akame Ga kill!,Guility Crown,SAO ? Jak tak byłbym wdzięczny jeżeli ktoś by napisał ^^
![]()
12-30-2015, 08:51 PM
Btooom!, Neon Genesis Evangelion, Owari no Seraph (tylko te mi się w jakiś sposób kojarzą z Guilty crown i Sao. Akame nie oglądałem)
![]() tu będzie fajny gif jak go zrobie :v
Plutonowy Szyszka Odmeldowuje się!
12-30-2015, 09:10 PM
Code Geas -mega anime :d ,
Attack on titan-w miarę podobne do Akame , log horizon - to podobne do sao , ![]() MyAnimeList & Awesome OST Can you grab both my arms and we’ll jump out the window. Let’s see what the future holds… There’s no time.. You cant ignore how you feel inside.. I can’t wait to see them all from my heart Take my hand. So show your smile.. I will stay with you so.. Oh. You are the one. I’ve got to hide
12-30-2015, 09:32 PM
Nie napiszę, że to nieodpowiedni dział, bo później dostałoby mi się za to, że napisałem, iż to nieodpowiedni dział
![]() ![]() Znaczy jakiś shounen z walkami ( w ilości przynajmniej przyzwoitej), które nie zamula za bardzo ( czyli tasiemce odpadają). Dużo tego jest i szkoda, że nie masz MAL'a, ale coś poradzimy: - Fate (i teraz wymieniamy rodzaje: stay night, zero, stay night: Unlimited Blade Works<seria TV>) - Fullmetal Alchemist: Brotherhood ( dłuższe, ale raczej nie tasiemiec ![]() - Hitsugi no Chaika - Kara no Kyoukai (zbiór filmów) - Kill la Kill (bylebyś kreske przebolał) - Kiseijuu: Sei no Kakuritsu - Machine-Doll wa Kizutsukanai - Mirai Nikki - Nanatsu no Taizai (troszkę bardziej śmiechowe, ale to nie typowa komedia) - Seikon no Qwaser (ale to bardziej ecchi niż walki) - Shakugan no Shana - Strike the Blood (trochę harem, ale i tak sporo sie nawalają) - Toaru Majutsu no Index (bo w sumie czemu nie ![]() Tyle wystarczy. Byłoby lepiej gdybym miał twojego MAL'a ale o tym juz pisałem Mam nadzieję że coś się spodoba. Miłego seansu
12-30-2015, 10:06 PM
Akame Ga kill - Trudno znaleść coś o podobno mrocznym klimacie. Jedyne co mi przychodzi na myśl to "Mirai Nikki"↑ , "Btooom"↑ , "Shingeki no Kyojin"(Attack on Titan)↑ oraz "Blood-C"
Guility Crown - Jakoś mi się kojarzy: "Black Bullet" , "Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka" , "Nanatsu no Taizai"↑ i "Madan no Ou to Vanadis" * SAO - Zależnie od twoich przeferencji. Inny świat: "Log Horizon"↑ , "No Game No Life" , "Overlord" i "Trinity Seven" Szermierze: "Gakusen Toshi Asterisk" , "Rakudai Kishi no Cavalry"
12-30-2015, 10:20 PM
Przerzucam do "poszukuje"
![]() ''This is a story of yourself. Just hold on tight to your memories. Don't say good bye to your own light.''~Resonant World "For the darkness has passed and the legend yet grows. You'll know, You'll know the Rogolon's come"~Szyszok
Koko kara saki wa, ore no kenka da!
12-30-2015, 11:08 PM
Kousetsu Hyaku Monogatari - Mroczne, Krwawe.
Towa no Quon 1: Utakata no Kaben - seria Movie. Shikabane Hime: Aka - "taki horrorek". Kara no Kyoukai - seria movie.
12-30-2015, 11:26 PM
Dobrze by było żeby autor nieco doprecyzował. Bo "shounen/seinen z walkami i śmiercią bohaterów" (a to mniej więcej wynika z tych tytułów), to nieco zbyt szerokie pole.
Ale żeby nie było, może też coś polecę, co możliwe że się spodoba. Code Geass Darker than BLACK Black Lagoon Utawarerumono Overlord One-Punch Man Hunter X Hunter [2011] Część się powtarza, ale chciałem zaakcentować te tytuły.
12-31-2015, 01:44 AM
@Bufallo, w Kill la Kill przecież jest kreska genialna, w moim rankingu kresek to stoi na pierwszym miejscu...
![]() Co do anime to: -Accel World - ten sam twórca(co Ssao) i też gra, -Shingeki no Bahamut: Genesis - podobnie jak Akame bardziej zachodnie fantasy (tylko że to jeszcze bardziej zachodnie), i mroczny klimat w sumie -Overlord - Mimo że jakieś genialne dla mnie nie jest to polecam bo udane anime w mmo rpg. -Tengen Toppa Gurren Lagann - Jest wiele powodów dlaczego dałem tu to anime, ale głównie dlatego bo jest to mecha ja Guilty Crown... tylko lepsza i to dużo ![]() Więcej nie podam bo wyżej inne anime warte polecenia zostały podane. Jak możesz to sprecyzuj gatunkowo czego szukasz bo tak to się nie znajdzie.
12-31-2015, 10:26 AM
Pozwolę sobie na offtop:
@tytanowyczop83 To raczej twoja subiektywna opinia. Sam do kreski w Kill'u nic nie mam bo ma swój urok, ale spotkałem się z krytycznymi uwagami dotyczącymi stylu graficznego obrazu. Wolałem, więc uprzedzić w pewien sposób, że kreska może widza zniesmaczyć. Dziwi mnie troszkę fakt, że Szyszek nie podał "Accel World" (teraz to zauważyłem) Teraz by nie było żadnych podejrzeń o to, że nie trzymam się tematu podam jeszcze kilka serii, bo wypadałoby czymś wartościowym post napełnić ![]() - Arslan Senki (TV), - Ben-To, - Blood Lad, - Groove Adventure Rave (dzieło twórcy Fairy Tail - 51 odc i momentami przynudza lekko, ale ostatecznie nie było złe, a jak dla mnie nawet bardzo dobre) - Manyuu Hikenchou (choć tutaj głównie o kobiece walory chodzi, ale kto naprawdę głodny scen walki to i Non Non Biyori je znajdzie ![]() Każde z anime jest dobre i nie są to jakieś dosłowne odpadki. Po prostu mam już tego tyle na swojej liście, że kiedy komuś coś polecam sporo rzeczy po drodze gubię ![]()
01-02-2016, 06:35 PM
Zetsuen no Tempest może się spodobać, trochę mało znane, ale zacne.
|
|