01-04-2016, 12:38 PM
Szukam jakiegoś dobrego anime z mrocznym i przytłaczającym klimatem, dobrą poważną fabułą i aby się działo w naszych czasach a nie gdzieś w kosmosie czy w świecie fantasy...
01-04-2016, 12:38 PM
Szukam jakiegoś dobrego anime z mrocznym i przytłaczającym klimatem, dobrą poważną fabułą i aby się działo w naszych czasach a nie gdzieś w kosmosie czy w świecie fantasy...
01-04-2016, 01:14 PM
Mroczny klimat z realizmem i współczesnością? Szlachta wymaga
![]() - Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin - Zankyou no Terror jeśli jednak zgodzisz się na pewne ustępstwa pod względem fantastyki to jeszcze: - Coppelion - Elfen Lied - Kakurenbo - choć jak dla mnie głupawe trochę ale 25 minut to trwa więc... - Kuroshitsuji - Shinsekai yori (tutaj ustepstwo także względem czasów w jakim bohaterowie żyją) - Triage X Tyle ode mnie. Może coś sie spodoba. Miłego seansu.
01-04-2016, 01:30 PM
Zankyou no Terror powinno być dobre.
Ale jak mowa o mrocznym klimacie to napiszę Berserk mimo stwierdzenia "nie fantasy" bo warto. ![]() ''This is a story of yourself. Just hold on tight to your memories. Don't say good bye to your own light.''~Resonant World "For the darkness has passed and the legend yet grows. You'll know, You'll know the Rogolon's come"~Szyszok
Koko kara saki wa, ore no kenka da!
01-04-2016, 01:42 PM
Kowabon. - 8 minutowy, ale jakaś tam fabuła jest... no i horrorek.
Shinrei Tantei Yakumo - detektywistyczne i paranormalne. Monster. - Mroczna fabuła, która na tle 72 odcinków pięknie się łączy. Another. - Krwawy Horror. Blood + - wampiry, krew, mniej więcej czasy... koniec XX wieku. Casshern Sins. - Umierający świat robotów, poważne i przytłaczające anime o przemijaniu. Chrno Crusade. - Religia, anioły, demony. Zakon Magdalenek specjalizujący się w zabijanie demonów. Oraz wielka miłość. Ga-Rei-Zero. - pewna organizacja zajmuje się zabijaniem demonów. Bohaterowie tu giną. Gosick. - 20-lecie międzywojenne. Zagadki, mroczny klimat, wciągająca fabuła. Jigoku Shoujo - Czy by wywrzeć na kimś zemstę, jesteś w stanie stracić duszę? Kurozuka. - "Wampiry", różne przedziały czasowe, mroczne anime. Shigurui. - Czasy samurajów, mroczny klimat, pokazujący dyscyplinę samurajów i ich surowy kodeks bushido. Asura. - Movie. - czasy średniowiecznej japoni, kiedy ludziom bardzo doskwierał głód. Shiki. - wampiry, mroczny klimat, mnogość bohaterów. UWAGA NAPRAWDĘ PRZYTŁACZAJĄCE ANIME! Pupa. Boku no Pico.
01-04-2016, 02:00 PM
Kazen co do dwóch ostatnich to ja masochistą nie jestem xd.
Dzięki wszystkim za odpowiedź i wiem że dałem dość duże wymagania ![]() ![]()
01-04-2016, 02:12 PM
To może ja jeszcze coś dorzucę, bo sam kiedyś podobne tytuły uwielbiałem. Chociaż tytuły nie do końca spełniają warunki, bo nie dzieją się w naszej rzeczywistości.
Serial Experiments Lain - Absolutny "must watch" dla fanów anime psychologicznych. Lekki klimat cyberpunku. Ima, Sokoni Iru Boku - Świat alternatywny, najlepsze anime o wojnie, jakie widziałem. Gunslinger Girl - dość kontrowersyjny tytuł, skupiający się głównie na klimacie, dramacie oraz postaciach, niż na spójności fabuły. Bokurano - Teraźniejszość, ale z mechami. Twórca mangi (czyli Mohiro Kitou) to chyba największy sadysta wśród mangaków. Zresztą, stworzyło on np. Narutaru.
01-04-2016, 02:24 PM
Gunslinger Girl - kurde, zapomniałem, o tym napisać. Anime obejrzeć warto, choćby dlatego, że akcja nie dzieje się w Japoni tylko we Włoszech (ale po japońsku dalej gadają). Choć nie spójność fabularna, potrafi tam dobyć. Szczególnie pomiędzy pierwszym sezonem, a drugim.
|
|