to co zamieszczę poniżej to jedynie moje spekulacje:
Serie anime datowane są na 2008 oraz 2009 rok, natomiast materiał źródłowy tj. novelka zakończono w 2011 (plus teraz jakieś rzekome według MAL'a sequele zrobione z okazji 10-lecia serii). Jeśli do tej pory (2016) nie sprężono się do zrobienia 3 sezonu, zapewne ewentualny ruch z tym związany mógłby być datowany w jakieś okrągłe rocznie np. 15- czy 20-lecie. Owszem jest jakaś możliwość, że i w tym roku jesienią to się może pojawi, bo niby były jakieś głosy o zbiórkach na 3 sezon, ale to raczej wrzuciłbym w między bajki.
Dlaczego? Przede wszystkim z powodów marketingowych. Skoro jakiś sequel teraz jest wydawany najlepszym zagraniem nastawienia na zysk byłoby maksymalne wykorzystanie aktywności. O co chodzi? Jedna forma przedstawienia serii wspiera popyt na drugą. Sprzedaż novelki napędzałaby sprzedaż anime w blue-ray i odwrotnie. Dodajmy do tego wydawaną mangę i jakoś biznes by się mógł opłacać. Takim zagrywką zazwyczaj towarzyszy wielki szum, a w dzisiejszych czasach nie potrzeba nawet na to pieniędzy wydawać, bo wystarczyłoby jakiś przeciek wiarygodny puścić o produkcji anime i od razu w internetach byłoby o tym głośno.
Niewykluczony jest oczywiście scenariusz, gdzie producenci (i tutaj może to zabrzmieć dwuznacznie) "wzieliby nas z zaskoczenia" ( sorka musiałem ), jednak według mnie to byłaby strata potencjału marketingowego, ale w sumie zagadnienia związane z promocją produktu tylko liznąłem, więc mogę o czymś nie wiedzieć.
Co obstawiam zatem jako realne? Propozycje są dwie:
- wspomniana emisja w konkretną rocznicę serii na 15-lecie novelki lub 10-lecie anime (2018). Oczywiście nie wykluczajmy tutaj rocznic późniejszych, jednak w tym wypadku oczekiwałbym raczej reprodukcji (jako przykład- czarodziejka z księżyca)
- Moment, w którym wspomniany wcześniej sequel oraz manga będą zmierzać do końca. Pozwoliłoby to na wyszarpanie fejmu na wszystkie drogi dystrybucji serii.
Tak jak wspomniałem na początku: To tylko moja prywatna opinia oparta o kilka linków z MAL'a. Wiadomo jak to jest z założeniami: można trafić w 10 albo przestrzelić o 100 metrów.
Racja ;( ..... Jednak jeśli tak będzie będę czekać nawet 10 lat ,aby oglądnąć kolejny sezony. Bardzo podoba mi się fabuła i chcę więcej ;D Podeślesz link z jakimiś innymi filmami poza tymi dwoma sezonami ?...