06-26-2016, 12:30 PM
Dobry, zamierzam obejrzeć serię fate i nwm od czego zacząć, od zero czy night, i kolejne pytanie czy jest jakaś różnica mieczy night a Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works (2014)?
06-26-2016, 12:30 PM
Dobry, zamierzam obejrzeć serię fate i nwm od czego zacząć, od zero czy night, i kolejne pytanie czy jest jakaś różnica mieczy night a Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works (2014)?
06-26-2016, 12:32 PM
Stay Night i UBW to dwie inne historie. Są to kolejno ekranizacje dwóch kolejnych routerów z novelki (za niedługo otrzymamy ekranizacje filmową trzeciego i ostatniego routeru). Więc tak naprawdę, oglądają obie poznajesz alternatywny przebieg historii.
Ja bym proponował zacząć od Zero. ![]() ''This is a story of yourself. Just hold on tight to your memories. Don't say good bye to your own light.''~Resonant World "For the darkness has passed and the legend yet grows. You'll know, You'll know the Rogolon's come"~Szyszok
Koko kara saki wa, ore no kenka da!
06-26-2016, 12:42 PM
Fate/Prototype też można podać, co z tego że trwa coś ponad 3 minuty? Opowiada ona o wojnie Graala jeszcze przed wojną w Fate/Zero.
06-26-2016, 01:02 PM
Ja oglądałem zero, stay night i UBW w kolejności w jakiej napisałem i wydaje mi się to dobrą kolejnością.
W sumie to wydaje mi się żeby oglądnąć po prostu UBW jako trzecie z tej trójki i tyle. ![]() "Sygnaturka usunięta. Too much gore" ~ Rogal
"Miał nadzieje, że poświęcił ich na marne"~Fejk "Tapuję Peja dla many" ~ Rogal
Wiem tylko to co widzę.
06-26-2016, 01:37 PM
Tylko, że w tym można się łatwo pogubić...
Zero>StayNight>UBW - Wiadomo, Zero dzieje się przed SN
lub StayNight>Zero>UBW - SN lepiej wyjaśnia tę całą wojnę o Graala niż Zero, i w takiej kolejności zostały wydane serie TV Od ciebie zależy jaką ścieżkę obierzesz... lecz wiedz, że każda z nich prowadzi do tego samego celu! Polecam też ogarnąć Fate Kaleid Prisma Illya - co prawda jest tam masa fanserwisu, ale też fajne walki i soundtrack, + w letnim sezonie zaczyna się 3rei który jest kozacky. ![]()
06-26-2016, 02:19 PM
Avatar, widziałem tą rozpiskę już i się w niej pogubiłem w.. xD
badlajf, dzięki którąś z tych ścieżek wybiorę xD
06-26-2016, 05:42 PM
A ja jeszcze dodam coś od siebie, przynajmniej odnośnie tej rozpiski:
Ogólnie Tsukihime oraz Kara no Kyoukai są trochę na wyrost, bo w samych anime ciężko znaleźć oczywiste powiązania uniwersum. Niemniej polecam KnK obejrzeć, a Tsukihime - przeczytać oryginał (mądź mangę, też jest świetna). Natomiast Carnival Phantasm jest genialną parodią zarówno Tsukihime, jak i FN, ale w wersach growych. Pewnej części żartów nie da się zrozumieć w przypadku samego obejrzenia anime (a w przypadku Tsukihime - większości żartów). Niemniej i tak polecam. Natomiast co do samej kolejności imo lepsza jest ta z Fate/SN jako pierwszym.
06-27-2016, 02:58 PM
(06-26-2016, 12:30 PM)Kychu19 Wrote: Dobry, zamierzam obejrzeć serię fate i nwm od czego zacząć, od zero czy night, i kolejne pytanie czy jest jakaś różnica mieczy night a Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works (2014)? Na fate.**** masz wszystko opisane. Fate Zero mówi o wcześniejszych wydarzeniach niż Night, ale wyszło później. Jeśli chcesz obejrzeć w kolejności wychodzenia to najpierw Night potem Zero, a jeśli chronologicznie to na odwrót. Ja osobiście zacząłem od obejrzenia obu sezonów Zero i teraz oglądam Night. Ogólnie Fate ma dużo serii i na stronce, którą podałem wcześniej masz opisaną każdą z nich. |
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
[Pytanie] Sequel Fate stay night UBW | 1 | 888 |
08-30-2015, 10:12 PM Last Post: |