08-20-2016, 09:03 AM
Osobiście jednocześnie się cieszę z powodu ekranizacji wydarzeń pamiętnej wiosennej przerwy, z drugiej zaś strony zawiedziony jestem wykonaniem. Niektórzy narzekają na sposób w jaki Shaft tworzy swoje produkcje, niejednokrotnie wystarczy krótki fragment ich produkcji by bez problemu stwierdzić że ów fragment pochodzi właśnie od nich i właśnie tego oczekiwałem po tej ekranizacji. Niestety dostałem zlepek nagrań krajobrazu z wstawieniem niektórych elementów renderowanych w 3D, a innych animowanych w stylu Shafta. Całość chyba była robiona po kosztach bo często można zauważyć spadek klatek. To co już wybiega daleko od tego co powinno się oceniać to ilość dialogów która w porównaniu do innych części z serii monogatari wypadła strasznie biednie. Podsumowując, ta zabójcza kombinacja polegająca na zmianie stylu i redukcja ilości dialogów sprawiła, że nie wiedziałbym, że oglądam monogatari gdyby nie te same postacie (swoją drogą niepotrzebnie stworzyli dziecięcy wygląd Kiss-shot Acerola-orion Heart-under-blade).
![[Image: mg1WtSb.jpg]](https://i.imgur.com/mg1WtSb.jpg)
"Sygnaturka usunięta. Too much gore" ~ Rogal
"Miał nadzieje, że poświęcił ich na marne"~Fejk
"Miał nadzieje, że poświęcił ich na marne"~Fejk
"Tapuję Peja dla many" ~ Rogal
Wiem tylko to co widzę.